jueves, 29 de noviembre de 2007

Quiche Lorraine


Recepta tipica françesa, que es noti la influencia del pays des fromages....Que havia fet quan era mes petita i que tenia bastant oblidada. Aqui teniu la recepta, com sempre;fácil i rapida de fer.A més podeu menjarla tant acabada de fer com freda, i es conserva molt b a la nevera!

Que us aprofiti!Mmmuak


Ingredients:


Pasta Brisa:
  1. 250g de farina
  2. 1 pessic de sal
  3. 180 g de mantega/margarina
  4. Aigua

Farcit:
  1. 250 g de bacon gruixut tallat a tiretes
  2. 3 ous
  3. 30 cl de crema de llet
  4. 5 cl de llet
  5. 75 g Formatge rallat(emmental si pot ser)
  6. Nou moscada
  7. Pebre
  8. Sal

Preparació de la pasta brisa:

Posar la farina en un bol amb la mica de sal. Afegir la mantega ben freda tallada en daus.

Amassar bé amb la punta dels dits, afegir 3 cullerades d'aigua i seguir amassant fins aconseguir una massa compacta.Afegir aigua si es necessari per que us quedi una massa elastica amb la que pogueu treballar.Posar a la nevera mentre preparem la resta.


Pre-escalfar el forn a 200º.

Estirar la massa amb un corró fins aconseguir una superficie suficient per cobrir un motllo rodó.Punxar el fondo amb una forquilla per facilitar la cocció.

Preparació del farcit:

Barrejar el bacon, amb els ous, la crema de llet, el formatge rallat i la llet. Sal pebrar i posar nou moscada al gust.

Volcar la barreja dins del motllo on haurem posat la base previament.

Enfornar a 200º durant 10 minuts, i despres baixar la temperatura fins que la Quiche estigui ben cuita.Quan veiem¡u que el farcit está cuit ja podeu desenfornar.


Pd:Aquesta recepta permet multiples variants, amb i sense formatge, variar els tipus de formatge, afegir pernil dolç, etc...deixeu volar la vostre imaginació!

Bon appetit mes chers gourmets!!!

1 comentario:

Shitaki dijo...

uhm! que bona, guardaré la recepta.