miércoles, 28 de noviembre de 2007

Brioche tressée


Mmmmm...por fin!!!!Per fi m'ha sortit el brioche!yuhuu...He intentat mil receptes, i cap resultaba...el brioche no pujaba, la massa no quedava ben elastica i s'enganxava x tot...

Pero per fi l'he trobat,la gran, la unica...LA Recepta!!!

I aqui la teniu pels vostres sentits...vista i sobretot gust!

Bon appetit!


Ingredients:


  • 500 g de farina (jo ho he fet amb farina especial x pastisos/brioche xo qualsevol altre val.)

  • 25 cl de llet

  • 1 ou 20g de llevat de pastisser. (Seguiu instruccions llevat)

  • 60 g de mantega/margarina a temperatura ambient.

  • 50 g de sucre

  • 2 cuilleradetes de sal

  • + 1 ou per pintar el brioche al final.


Preparació:


Prepareu un gran recipient on posarem la farina, la sal y el sucre tot ben tamissat.


Amb la llet ben tebia dissolem el llevat.Fem un volca a la farina i hi afegim la llet amb llevat i el ou.


Barrejar bé la massa amb una cullera de fusta al principi, i seguir després a la mà fins que aquesta es desenganxi del recipient.Afegir llavors la mantega a temperatura ambient(ha de tenir textura de pomada) i amassar bé fins que quedi una massa homogenia i ben flexible, que no s'enganxi.


Deixar reposar la pasta tapada amb un drap, 1 hora.


Augmentará el doble de volum. Rebaixar la massa per eliminar l'aire y tornarem a deixar reposar la massa aquest cop durant una nit o 10-12 hores en un lloc fresc o a la nevera.


Aquest temps de repos fara que la massa prengui força.


Treure la massa i dividirla en 3 parts, formant 3 xurros de 60-70 cm de llarg.


Formar la trena y posar el brioche sobre una placa de enfornar amb paper sulfuritzat.


Deixar reposar una hora més a temperatura ambient.


Preescalfar el forn a 170-175º (th 5-6).


Pintar el brioche amb ou batut perque es dori al enfornarlo.


Enfornar durant 25 minuts.



Treure del forn i mmmmm....bon profit!!!






1 comentario:

Gemma dijo...

A mi aquest tipus de masses també em costen molt i em fan molta por :(
M'apunto que aquesta recepta t'ha sortit bé :)