jueves, 29 de noviembre de 2007

Quiche Lorraine


Recepta tipica françesa, que es noti la influencia del pays des fromages....Que havia fet quan era mes petita i que tenia bastant oblidada. Aqui teniu la recepta, com sempre;fácil i rapida de fer.A més podeu menjarla tant acabada de fer com freda, i es conserva molt b a la nevera!

Que us aprofiti!Mmmuak


Ingredients:


Pasta Brisa:
  1. 250g de farina
  2. 1 pessic de sal
  3. 180 g de mantega/margarina
  4. Aigua

Farcit:
  1. 250 g de bacon gruixut tallat a tiretes
  2. 3 ous
  3. 30 cl de crema de llet
  4. 5 cl de llet
  5. 75 g Formatge rallat(emmental si pot ser)
  6. Nou moscada
  7. Pebre
  8. Sal

Preparació de la pasta brisa:

Posar la farina en un bol amb la mica de sal. Afegir la mantega ben freda tallada en daus.

Amassar bé amb la punta dels dits, afegir 3 cullerades d'aigua i seguir amassant fins aconseguir una massa compacta.Afegir aigua si es necessari per que us quedi una massa elastica amb la que pogueu treballar.Posar a la nevera mentre preparem la resta.


Pre-escalfar el forn a 200º.

Estirar la massa amb un corró fins aconseguir una superficie suficient per cobrir un motllo rodó.Punxar el fondo amb una forquilla per facilitar la cocció.

Preparació del farcit:

Barrejar el bacon, amb els ous, la crema de llet, el formatge rallat i la llet. Sal pebrar i posar nou moscada al gust.

Volcar la barreja dins del motllo on haurem posat la base previament.

Enfornar a 200º durant 10 minuts, i despres baixar la temperatura fins que la Quiche estigui ben cuita.Quan veiem¡u que el farcit está cuit ja podeu desenfornar.


Pd:Aquesta recepta permet multiples variants, amb i sense formatge, variar els tipus de formatge, afegir pernil dolç, etc...deixeu volar la vostre imaginació!

Bon appetit mes chers gourmets!!!

miércoles, 28 de noviembre de 2007

Brioche tressée


Mmmmm...por fin!!!!Per fi m'ha sortit el brioche!yuhuu...He intentat mil receptes, i cap resultaba...el brioche no pujaba, la massa no quedava ben elastica i s'enganxava x tot...

Pero per fi l'he trobat,la gran, la unica...LA Recepta!!!

I aqui la teniu pels vostres sentits...vista i sobretot gust!

Bon appetit!


Ingredients:


  • 500 g de farina (jo ho he fet amb farina especial x pastisos/brioche xo qualsevol altre val.)

  • 25 cl de llet

  • 1 ou 20g de llevat de pastisser. (Seguiu instruccions llevat)

  • 60 g de mantega/margarina a temperatura ambient.

  • 50 g de sucre

  • 2 cuilleradetes de sal

  • + 1 ou per pintar el brioche al final.


Preparació:


Prepareu un gran recipient on posarem la farina, la sal y el sucre tot ben tamissat.


Amb la llet ben tebia dissolem el llevat.Fem un volca a la farina i hi afegim la llet amb llevat i el ou.


Barrejar bé la massa amb una cullera de fusta al principi, i seguir després a la mà fins que aquesta es desenganxi del recipient.Afegir llavors la mantega a temperatura ambient(ha de tenir textura de pomada) i amassar bé fins que quedi una massa homogenia i ben flexible, que no s'enganxi.


Deixar reposar la pasta tapada amb un drap, 1 hora.


Augmentará el doble de volum. Rebaixar la massa per eliminar l'aire y tornarem a deixar reposar la massa aquest cop durant una nit o 10-12 hores en un lloc fresc o a la nevera.


Aquest temps de repos fara que la massa prengui força.


Treure la massa i dividirla en 3 parts, formant 3 xurros de 60-70 cm de llarg.


Formar la trena y posar el brioche sobre una placa de enfornar amb paper sulfuritzat.


Deixar reposar una hora més a temperatura ambient.


Preescalfar el forn a 170-175º (th 5-6).


Pintar el brioche amb ou batut perque es dori al enfornarlo.


Enfornar durant 25 minuts.



Treure del forn i mmmmm....bon profit!!!






lunes, 26 de noviembre de 2007

Pollastre al Forn


Una recepta senzilla de fer, i molt versatil! Podeu variar el plat al gust; jo la faig a vegades amb Daurada i la veritat es que el resultat es boníssim.Recepta de la mama que no falla.

Nomes heu de preparar la bandeja i el dinar es fa tot solet al forn!


Ingredients:


  • 4 patates

  • 2 cebes

  • 2 tomaquets

  • 3 o 4 dents d'all.

  • Pollastre: 1/4 per persona.

  • Oli d'oliva1

  • Gotet de Vi blanc/Cervesa/o Cognac (podeu utilitzar qualsevol dels tres, depenent del vostre gust o del que tingueu a casa!)


Preparacio


Preescalfar el forn 150-180º.

Posar oli a la bandeja on anem a fer el pollastre.

Fer un llit de rodanxes de patata i ceba.Posar les dents d'all amb pell amb un tall pel mig.

Afegir el pollaste sal pebrat vigilant que la pell quedi boca dalt.

Afegir per ultim els tomaquet tallat en quarts.

Sal pebrar al gust, regar amb un bon raig d'oli i el got de vi/cervesa/cognac i enfornar.

Anar vigilant la coccio del pollastre, i regant de tant en tant amb el mateix suc.

Un cop les patates son fetes i el pollastre esta ben cuit....enplatar i a taula!


Si es vol es poden passar les patates uns minuts pel microones abans de posarles al forn x evitar que quedin crues, aixi ens assegurem unes patates ben tendres. Les tallem a rodanxes i posem una miqueta de oli i al microones uns minuts sempre controlant que no es facin massa.


Et voilà!Bon appetit mes chers!

martes, 13 de noviembre de 2007

Crêpes


Recepta rapida y fácil a mes no poder...que dona els millors crêpes del mon!

Testat! I constatat per totes les visites parisinas!


Ingredients:

4 pax aprox.


  • 125 g de farina

  • 3 ous

  • 1/4 de litre de llet (o una tassa)

  • sal o sucre (si voleu crêpes salats o dolços)


Preparació:



  1. Batre tots els ingredients y deixar reposar si possible una mitja hora.Si fa molta calor posar a la nevera.

  2. Escalfar una paella de un diametre adecuat i untarla de oli/mantega amb un paper de cuina per evitar cap excés.

  3. Posar 2 a 3 cullerades soperes de massa a la paella.

  4. Escampar la massa a tot el diametre.

  5. Deixar fer a foc dolç, no intentar desenganxar, el crêpe es desenganxa tot sol quan esta llest per girar, veureu que apareixen una especie de bombolles que s'inflen.

  6. Girar amb l'ajuda de una espatula, si sou molt destres amb la paella podeu girarlo al aire!

  7. Un cop està fet dels dos costats treure i repetir operació.

Com a farciment res millor que una bona dosis de Nutella o si no en tenim Nocilla...mmmm...Si no, podem deixar volar la nostre imaginació:Algunes idees: platan amb nata, suc de llimona+sucre, mermelada, pernil dolç+formatge, sobrassada de mallorca, salmó+ou rallat+formatge...etc.

Per servirlos idealment cal plegar el crep per la meitat, i un altre cop a la meitat.Aixi que s'ha de posar el farcit en un racó del crep per poder plegarlo bé.


Si voleu podeu deixar preparada la massa el dia abans i posarho a la nevera.L'endemà podreu fer els vostres crepes sense cap problema.


Rapid, fácil i bonissim!!! Vive la gastronomie française!Bon appetit!!!

sábado, 10 de noviembre de 2007

Crema de carbassa


A l'ocasió de Tots sants, vaig comprar una carbassa per fer com les de Halloween... aixi que; que fer amb la polpa de la carbassa?? Mmmmm...una deliciosa crema de carbassa!Oblideu la crema de carbasso o de xampinyons!....La crema de carbassa a arribat!!mmm...


Ingredients:


  • 1 carbassa
  • Crema de llet
  • 3 nous de mantega
  • Oli de Oliva
  • 2 quesitos o tranchetes
  • Formatge emmental rallat o parmesano
  • 3 Patates
  • 1 Ceba
  • Nou moscada
  • Pebre
  • Sal
  • Un cubito de brou de verdures Maggi o similar.


Preparació:


  1. Buidar la carbassa, i treure al maxim la polpa amb l'ajuda de una cullera.Separant sempre les "pepites" (que llençarem a no ser que volguem secarles x fer pipes).Amb la resta podeu fer una carbassa tipo halloween i amb una espelma a dins teniu decoració!

  2. Tallar una ceba, dues patates i la carbassa.Posar a la olla/cassola on anem a fer la crema i sofregir amb 3 nous de mantega i un raig de oli.

  3. Quan la ceba estigui daurada sal pebrar i afegir suficient aigua per cobrir les verdures.
  4. Deixar coure 10 minuts remenant sovint perke no s'enganxi.

  5. Afegir aigua i un cubito de verdures. Fer bollir fins que la patata i la carbassa estiguin ben cuites.

  6. Passar pel minipimer o passapuré per tal que ens quedi una textura cremosa.

  7. Afegir un pot de crema de llet i els quesitos i un grapat de formatge emmental o parmesà que li dona un punt molt especial .Repassar pel minipimer.

  8. Sal pebrar, afegir nou moscada fins aconseguir el gust i la textura desitjada.Remenar bé. Afegir crema de llet si es necessari.També podeu afegir llet sustituint la crema de llet.

miércoles, 7 de noviembre de 2007

Magdalenes (de tota la vida)


Aquesta recepta la he tret de Bcn Mon amour, i la veritat es que jo les vaig deixar 10' massa al forn, xo el resultat es increible. Despres de fer 3 intents amb diferents receptes crec que sense dubte em quedo amb aquesta:


Ingredients:


  • 2 ous.
  • 2 tacetes de café de sucre (i una miqueta x "espolvorejar").
  • 2 tacetes de café de llet.
  • 6 tacetes de café de farina.
  • 2 culleradetes de llevat.
  • 1 pell de llimona.
  • 2 tacetes de cafe d'oli de oliva.


Preparació:



  1. Escalfar una mica el oli en una paella amb la pell de mitja llimona perque agafi sabon, atenció que no se us cremi. (per aquells que no els agradi la llimona, eliminar aquest ingredient de la recepta, que surt igual de bona!)Deixar refredar.

  2. Batre els ous i el sucre fins que la massa estigui cremosa i blanqueta.

  3. Afegir el oli fred i la llet.Remenar per barrejar cada ingrediet.

  4. Afegir la farina amb el llevat ben tamissat(es a dir: passat per un colador perque es barreji i no faci grumolls).

  5. Per ultim afegir la ralladura de llimona que ens quedava i remenar tot bé.

  6. Omplir el motllo per madalenes fins que quedin a una mica mes de la meitat.

  7. Espolvorejar una mica de sucre èr sobre.

  8. Enfornar a 200º y coure fins que estiguin daurades. 20' aprox.

Consell de principiante:


Mai obrir el forn quan estan pujant, sino ja no pujen! Punxar amb una agulla una vegada ja hagin pujat per veure si estan ben cuites. Millor que estiguin un pel crues del mig que massa fetes.


Quatre-Quarts Pastisser


Una recepta que he descobert a França, una barra pastissera fácil de fer i mooolt bona.

Un esmorzar deliciós!!!

Es esponjosa, dolça i molt suau...mmmmm...



Ingredients
  • 240g de mantega (treure la mantega abans perque estigui cremosa, no liquida)
  • 240g de sucre
  • 4 ous
  • 240 g de farina.(millor si es farina especial per pastissos/pa.)
  • Paper sulfuritzat o kraft per forn.

Preparació

Pre-escalfar el forn a 180º.


  1. Batre la mantega cremosa amb el sucre fins obtenir una mescla en forma de mousse.

  2. Afegir els 4 ous, remenar i despres afegir la farina sense deixar de batre.

  3. Remenar tot bé, fins que quedi una massa uniforme.

  4. Volcar en un motllo, on posarem paper de cuinar o si no en tenim podem untar de mantega per evitar que la barra pastissera s'enganxi.

  5. Enfornar de 50' a 1h. (per saber si esta ben fet, punxar amb una agulla, si no surt neta es que encara li falta una mica.)


I voilà llest per un brioche deliciós.

pd:Perdoneu pels errors del primer post...ara segur que us sortirà perfecte!mmuak!

domingo, 4 de noviembre de 2007

Pollastre al curry


Una recepta facil, rapida y bonissima.....que vaig descobrir de la meva amiga Kam, i que s'ha convertit en un bàsic de la meva biblia culinaria.Es infalible, tan per fer per un mateix com per fer per als sogres! Bonissim y exótic!



Ingredients:
  • 1 pit de pollastre per persona.
  • Cus-Cus mitjà (mig got per persona).
  • 1 ceba x 2 personnes.
  • 1 pot de Crema de llet x 2/3 persones.
  • Curry
  • Pebre
  • Nou moscada
  • Sal
  • Oli
Preparació:

Fregir la ceba tallada petita en oli de oliva, quan està transparent tirar el pollastre tallat a daus.
Quan el pollastre comença a estar fet sal pebrar i posar el curry segons el vostre gust.

Remenar perque el curry impregni tot el pollastre. Donar dues voltes i tirar la crema de llet.Rallar la nou moscada i tirar mes pebre.Remenar.Deixar reduir la salsa una mica.I llest per servir!!


Acompanyament:Cus-Cus


Fer bullir aigua.
Posar en un bol mig got de cus-cus mitjà per persona.(El cus cus Ferrero está molt b).
Tirar la mateixa quantitat d'aigua que de cus-cus al bol, un polsim de sal i un raig de oli d oliva. Remenar. Afegir mig got d'aigua i remenar.Deixar reposar 5 minuts. Quan el cus cus a absorbit tota l'aigua:provar.Si està cru afegir aigua calenta. Sino, ja podem servir amb el pollastre....mmmm....Bon appetit!!!

Nata y Xocolata


Avui començo el meu blog, encara no sé ben bé que donará, el que si que es segur es que parlarà de mi, i una mica de cuina (que ultimament estic cocinitas),i de viatges...i s'accepten suggerencies.
Fins aviat!