- 500 g de farina (jo ho he fet amb farina especial x pastisos/brioche xo qualsevol altre val.)
- 25 cl de llet
- 1 ou 20g de llevat de pastisser. (Seguiu instruccions llevat)
- 60 g de mantega/margarina a temperatura ambient.
- 50 g de sucre
- 2 cuilleradetes de sal
- + 1 ou per pintar el brioche al final.
Prepareu un gran recipient on posarem la farina, la sal y el sucre tot ben tamissat.
Amb la llet ben tebia dissolem el llevat.Fem un volca a la farina i hi afegim la llet amb llevat i el ou.
Barrejar bé la massa amb una cullera de fusta al principi, i seguir després a la mà fins que aquesta es desenganxi del recipient.Afegir llavors la mantega a temperatura ambient(ha de tenir textura de pomada) i amassar bé fins que quedi una massa homogenia i ben flexible, que no s'enganxi.
Deixar reposar la pasta tapada amb un drap, 1 hora.
Augmentará el doble de volum. Rebaixar la massa per eliminar l'aire y tornarem a deixar reposar la massa aquest cop durant una nit o 10-12 hores en un lloc fresc o a la nevera.
Aquest temps de repos fara que la massa prengui força.
Treure la massa i dividirla en 3 parts, formant 3 xurros de 60-70 cm de llarg.
Formar la trena y posar el brioche sobre una placa de enfornar amb paper sulfuritzat.
Deixar reposar una hora més a temperatura ambient.
Preescalfar el forn a 170-175º (th 5-6).
Pintar el brioche amb ou batut perque es dori al enfornarlo.
Enfornar durant 25 minuts.
1 comentario:
A mi aquest tipus de masses també em costen molt i em fan molta por :(
M'apunto que aquesta recepta t'ha sortit bé :)
Publicar un comentario