jueves, 20 de diciembre de 2007

Regalets de Nadal...


Per si sou com jo i us encanten les "tonteries" de cuina, aqui teniu dues idees, 2 llibres de cuina que s'han convertit en els meus imprescindibles.
Aixi que ja sabeu,si enteneu el francès no us perdeu:
"Tout ce que votre mêre aurait dû vous aprendre en cuisine",
Es a dir: Tot alló que la vostre mare us hauria d'haver ensenyat de la cuina.
Un llibre que ens ensenya tots els productes de cuina, les seves caracteristiques, com cuinar-los i algunes receptes.
I si sou més de la branca anglesa "The best of Mrs Beeton's Easy Everyday Cooking", un best seller de la cuina anglesa amb receptes "british" i altres must internacionals com el gazpacho! :-)
Són les receptes de una noia que va decidir, com nosaltres, compartir el seu llegat familiar per fernos la vida mes senzilla i gustosa.
Dos joies de la cuina!!
I ja que s'acosta nadal, si no sabeu k regalarme, ja sabeu.... ;-)
Bisous mes amis!!!

Llenties de la Mama


Per fí; la meva recepta fetiche, de la cuina de tota la vida, com cal....la cuina bona de debó, aquella de les dones que ens estimen, la cuina de casa.

Les millors llenties del món...aquestes no fallen, no hi ha ningu a qui no li agradin.

Sobretot ara en época de fred, el millor...un bon plat de llenties calentó!

Aquest és el descobriment d'un secret de família, secret que la meva mare em va passar en el moment de marxar a París...i que d'una part egoísta m'agradaría conservar amb mí com el més preciós dels secrets, i de l'altre alló de voler compartir amb els altres...

Així que aquest es el meu regal de nadal per tots vosaltres, perque tots disfruteu d'ella:


Ingredients:
(x 4 personnes)

400g de llenties seques (Les Garrido son molt bones)
400 g de costella de porc tallada petita
2 cebes
3 dents d'all
1 llauna de tomaquet sofregit.
Xoriço
Sal
Oli

Atenció:Posar en remull les llenties un mínim de 5 hores. Jo sempre les poso el dia abans.

Preparació:

Agafem la olla/cassola on prepararem les llenties.Jo ho faig tot en la mateixa olla, qüestió de ser pràctica i d'embrutar poc.Hi ha qui prefereix fregir la costella a part.

Fregir la costella en oli.

Mentres piquem la ceba ben petita i les dents d'all i les passem a la cassola un cop la costella está ben rossa.

Posar a foc fluix i anar remenant perque no s'enganxi.

Quan la ceba está transparent, afegim el xoriço sense pell i tallat a troçets.Donem 3 voltes.

Afegir el pot de tomaquet i donar 4-5 voltes més.

Per acabar posem les llenties ben escorregudes, remenem i cubrim el tot d'aigua freda i un polsim de sal.

Al primer bull es baixa el foc, i es deixa fer a foc lent durant 1 hora aprox.(depenent del nostre foc) remenant de tant en tant perque no s'enganxi.


Trukillos:

Si veiem que les llenties no ens han kedat massa espesses, podem xafar unes quantes llenties per donar més consistencia al plat.
El xoriço també el podem canviar o combinar amb taquets de pernil.
Si no trobeu costella també podeu fer servir cansalada.

De segur que us encantarán!!!


Bon Nadal i feliç Festes a tots!

Joayeux Noel mes chers!!

Ah....i BON APPETIT mes amis!

Pollastre amb xampinyons


Sopar d'ahir al vespre, 19 de decembre 2007,


Inspirat d'el meu souvenir del cap de setmana a Edinburgh(Escòcia), el llibre de cuina dels anglesos "Mrs Beeton's Easy Everyday Cooking"

Aquesta nit he fet pollastre amb xampinyons, fent la meva adaptació cambiant la salsa de tomaquet del "Chicken Chasseur" per cremade llet...mmm...

I senyors, estem en ratxa....boníiiiiiissim!!!

Com no, en aquestes dates de pau y amor, compartirem aquesta recepta amb vosaltres:


Ingredients:

1 pit de pollastres per cap.
1 ceba
Xampinyons
Crema de llet
Farina
Sal i Pebre
Mantega i Oli
1 gotet de vi blanc o similar (també podeu utilitzar cervesa.)
Julivert picat
Herbes de provença.

Acompanyament: Arrós bullit. Fer bullir un grapat d'arrós per persona fins que estigui ben cuit.

Preparació:

Enfarinar els pits de pollastre.

Trukillo: Agafem una bossa de plastic del super(d'akelles de la fruita i verdura) i posem la farina a dins amb la sal i força pebre. Posar el primer pit de pollastre,sacsejar la bossa i voilàaaa....fàcil eh?? A més aixi no ens enbrutem i és super ràpid.Repetir operació amb els altres pits de pollastre.També serveix x arrebossar.

Posar en una paella gran una cullerada de mantega/margarina i una cullerada de oli.

Quan sigui calent hi farem els pits de pollastre fins que siguin daurats dels dos costats.

Posar en un plat i mantenir calent.

Mentrestant haurem tallat la ceba ben fina, i la posarem a fer a la mateixa paella amb el oli restant de la cocció del pollastre.Un cop sigui tova (no rossa) hi afegirem els xampinyons ben nets i tallats en làmines.

Quan estigui ben fet tirarem el gotet de vi, i deixarem fer fins que aquest es redueixi.

Un cop veiem que ja no queda vi afegirem el julivert ben picat, i un polsim de herbes de provença.Donem dues voltes i afegim la crema de llet, i deixem fer durant 5 minuts.

Afegim els pits de pollastre que teniem apartats a la paella ,regan bé amb la salsa, i deixem coure 5 minuts més.

I...ja podem servir!!

Mmmmm...Bon appetit mes amis!

martes, 18 de diciembre de 2007

Carré de xai al forn a la mostassa


Mmmmmm....es tot el que us puc dir....

Tot un descobriment, per pur atzar...

Vem anar a comprar com cada cap de setmana i vaig veure un carré de xai, es a dir costelles de xai que encara no han estat separades, i fan una peça de carn cuadrada, d'aqui el nom de Carré (cuadrat en français).

I mira, em vaig animar, tot i que no tenia ni idea de com ferho...


Un cop a casa despres de consultar els meus llibres de cuina de manera infructuosa vaig decidirme a buscar x la web...i vaig trobar LA RECEPTA, com per art de magia...

Senzilla, rapida i bonisssimaaaaaaaa....de debó.


El meu conillet de indies no es massa "gourmand" i a la primera queixalada l'unic que podia sentir era un: mmmmmm...... que em va fer sentir als angels!Una recepta guanyadora!!

Us asseguro que es el millor plat que mai hagi fet...un xai que queda super tendre, la carn melosa, i un gust...exquisit!I per acompanyar pure de patates maison!


I aqui us deixo la recepta perque la podeu gaudir, ja em direu que en penseu:



Ingredients:


1 carré de xai (el meu era de 5oogr i pico x 2 persones, son 3/4 costelles x cada un.)

Sal

Pebre

Julivert (si teniu la sort de tenirne fresc millor, sino jo vaig utilitzarne de sec.)

2 dents d'all

2 cullerades soperes de Mel

2 cullerades soperes de Mostassa (eviteu la que ve en pots de plastic com el ketchup, no es mostassa!)

2 cullerades soperes de oli de oliva.


Acompanyament:

2 patates mitjanes/petites x persona

2 cullerades de mantega o margarina

nou moscada

llet



Preparació:


Preescalfem el forn mentre preparem el xai.


Fer incisions al carré com si volguessim tallar les costelles xo nomes fins la meitat.Aixi es faran millor.

Posar a la safata on enfornarem.

En un petit bol preparem la salsa amb la que pintarem el carré:

Treiem el cor als alls i el piquem, afegim el julivert, la mel, la mostassa i el oli.Barrejem energicament fins obtenir una salsa espessa i melosa.


Sal pebrem el xai i el pintem bé amb la mescla x tots costats vigilant que tinguem una bona capa de salsa sobre tot el carré perque no s'ens assequi.


Enfornem durant 50 minuts i vigilem segons com volguem que la carn estigui cuita. Jo us recomano deixarla fins que de fora estigui ben cuita i de dins tingui un lleuger to rosat. Aixi us assegureu una carn ben melosa.

Anar regant de tant en tant i treure quan obtinguem el punt de cocció desitjat.


Mentre el xai es va fent preparem la guarnició:

Posarem les patates a bullir ben pelades, rentades i tallades a dauets x facilitar la cocció.

Afegim un polsim de sal quan l'aigua comença a bullir.

Un cop aquestes están ben fetes afegir 2 cullerades de mantega/margarina i xafarho tot amb l'ajut d'una forquilla fins obtenir un puré.

Rallem nou moscada i afegim la llet a les patates remenant fins obtenir la textura desitjada.


I ja nomes ens queda enplatar...


Decididament nomes em queda dirvos...


Booooon appetit mes chers amis!!!

"mini" pannetonne



Com que es epoca de nadal vaig voler fer una cosa que em chifla...els pannetonne!

Vaig buscar receptes, i finalment em vaig decantar x la que donava la web de "Francine" la farina i el llevat que utilitzo normalment.

Vaig seguir tots els passos, la massa va inflar bé!Vaig arrglarmeles x fer una gran corona de paper sulfuritzat al voltant de un motllo de pastis, xk quan el pannetonne pujés a la seva alçada normal el motlle aguantes...i hop, al forn!

I resultat...el pannetonne no va pujar mes del doble del motllo....Vaya por dios!!

Aixo sí, us he de dir que tot i que baixet, esta bonissim!Tota la setmana esmorzant aquest deliciós brioche amb panses....mmmmm.....

Us ho recomano, i si us puja a la altura de pannettonne, dieu-m'ho!!

De totes maneres aixo no es queda aqui, i seguire buscant x fer un bon pannetonne ben alt!!!

Bon appetit!!




Ingredients:

300 gr de farina (si pot ser especial x brioche/pa, millor que millor)

125 g d'aigua tebia

1/2 culleradeta de sal

2 cullerades d sopa de sucre

1 ou

75 g de mantega (cremosa)

100 g de panses

ralladura de llimona (si us agrada)

taronja confitada (si us agrada i en teniu, jo no n'hi vaig posar.)

2 sobres de llevat


Preparació:


Barrejem sal, sucre i farina en un bol gran.

Fem un petit forat al mig i posem el llevat, l'aigua tebia lentament, l'ou i la mantega ben toba i tallada en dauets.

Barrejem bé amb una cullera de fusta durant 6 min, i després continuem a la mà amb aquestes ben enfarinades fins obtenir una massa homogenia i elastica.

Afegir les panses, els fruits i la ralladura de llimona i barrejar fins que tot sigui ben barrejat.


Tapar el bol amb un drap de cuina i deixar reposar durant mitja hora en un lloc calid i fora de corrents d'aire.


Passat el temps, posar la massa dins del motlle on anem a enfornar(previament untat amb mantega) i tornar a tapar x deixar reposar durant una hora i mitja per que la massa pugi.


Preescalfar el forn a 180º quan faltin 15' del temps de llevat.


Humitejar generosament la massa amb llet o un ou batut i ho poso al forn durant 30 minuts a la part baixa del forn fins que el pannetonne estigui ben daurat.



Bon profit mes amis!!

domingo, 9 de diciembre de 2007

Endivies al forn


Endivies...

Una verdura de la familia dels enciams, un pel amarga, pero ideal per fer amanides i la recent descoberta: per cuinar.

Vaig descobrir aquesta recepta a la feina, on les servien bullides i....bofff!Pero voilà la recepta que vaig descobrir al llibre "Recettes des Grands-meres":

Endivies al forn amb pernil...mmm....boníiiiiissimes!!

Un plat sa i, com sempre, sense complicacions!Jo ja es la segona vegada que les faig en 2 setmanes!Tot un descobriment..

Bon appetit mes amis!!


Ingredients

  • 2 endivies per personna

  • Un tall de pernil dolç x endivia

  • sal

  • pebre

  • crema de llet

  • formatge rallat


Preparació:

Tallar el cul de les endivies i ferles bullir en aigua amb sal durant 20 minuts.

Escorrer bé.

Preescalfar el forn a 210º.

Posar les endivies en una plata, sal pebrar,enrotllar cada una amb un tall de pernil dolç, regar amb la crema de llet i cobrir amb formatge rallat.

Enfornar durant 20 minuts i servir!!!

Mmmmm....bon appetit tout le monde!