jueves, 20 de diciembre de 2007

Pollastre amb xampinyons


Sopar d'ahir al vespre, 19 de decembre 2007,


Inspirat d'el meu souvenir del cap de setmana a Edinburgh(Escòcia), el llibre de cuina dels anglesos "Mrs Beeton's Easy Everyday Cooking"

Aquesta nit he fet pollastre amb xampinyons, fent la meva adaptació cambiant la salsa de tomaquet del "Chicken Chasseur" per cremade llet...mmm...

I senyors, estem en ratxa....boníiiiiiissim!!!

Com no, en aquestes dates de pau y amor, compartirem aquesta recepta amb vosaltres:


Ingredients:

1 pit de pollastres per cap.
1 ceba
Xampinyons
Crema de llet
Farina
Sal i Pebre
Mantega i Oli
1 gotet de vi blanc o similar (també podeu utilitzar cervesa.)
Julivert picat
Herbes de provença.

Acompanyament: Arrós bullit. Fer bullir un grapat d'arrós per persona fins que estigui ben cuit.

Preparació:

Enfarinar els pits de pollastre.

Trukillo: Agafem una bossa de plastic del super(d'akelles de la fruita i verdura) i posem la farina a dins amb la sal i força pebre. Posar el primer pit de pollastre,sacsejar la bossa i voilàaaa....fàcil eh?? A més aixi no ens enbrutem i és super ràpid.Repetir operació amb els altres pits de pollastre.També serveix x arrebossar.

Posar en una paella gran una cullerada de mantega/margarina i una cullerada de oli.

Quan sigui calent hi farem els pits de pollastre fins que siguin daurats dels dos costats.

Posar en un plat i mantenir calent.

Mentrestant haurem tallat la ceba ben fina, i la posarem a fer a la mateixa paella amb el oli restant de la cocció del pollastre.Un cop sigui tova (no rossa) hi afegirem els xampinyons ben nets i tallats en làmines.

Quan estigui ben fet tirarem el gotet de vi, i deixarem fer fins que aquest es redueixi.

Un cop veiem que ja no queda vi afegirem el julivert ben picat, i un polsim de herbes de provença.Donem dues voltes i afegim la crema de llet, i deixem fer durant 5 minuts.

Afegim els pits de pollastre que teniem apartats a la paella ,regan bé amb la salsa, i deixem coure 5 minuts més.

I...ja podem servir!!

Mmmmm...Bon appetit mes amis!

No hay comentarios: