lunes, 25 de febrero de 2008

Llonzes amb ceba


Aquesta es una d'aquelles receptes de diumenge al vespre...d'aquells plats que es fan tot sols...i aquells amb els que tothom es llepa els dits!

Ingredients:

2 llonzes de porc x persona
2/3 cebes
2 grans d'all
Crema de llet
Sal
Pebre
Cervesa/vi blanc


Preparacio:
Fer les llonzes a la paella amb una mica d'oli, kuan comencin a estar doradetes apartar.

Pelem i piquem les cebes i l'all i els fem a la paella on hem fet les llonzes.
Un cop la ceba ben transparent afegim les llonzes que haviem apartat a la cassola i hi afegim la cervesa.Deixem fer xup xup fins que la cervesa es redueixi.

I ja podem servir amb salsa generosa!

Bon appetit!

miércoles, 13 de febrero de 2008

Pa de Pastanaga

Fàcil??No, facilisssim...

Tot un descobriment sortit d'una d'aquestes revistes que compra la meva avia...bunissim!

Una opció que podem fer servir com a entrant o pica pica, o com a sustitutiu per la baguette habitual. De veritat, no us ho perdeu!

INGREDIENTS

  • 1 ceba
  • 3 pastanagues
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • sal
  • 4 ous
  • 125 gr de mato/cuajada o un "yogurt" espés.
  • 25 g de parmesa
  • 150 g de farina
  • pebre

acompanyament: Formatge cremós, huevas de peix.



PREPARACIÓ

Preescalfar el forn a 180ºC.

Pelar i picar la ceba i la pastanaga tallada en rodanxes.
Escalfar oli en una paella i fer estofar les verdures fins que estiguin ben tobes.

Separar les clares i els rovells.
Barrejar els rovells amb el parmesa, el mató i les verdures. Sal pebrar i triturar.
Incorporar la farina a la barreja.

Muntar les clares a punt de neu i afegir a la mescla anterior.

Untar un motlle amb mantega i farina i volcar-hi la massa.
Enfornar durant uns 45 minuts i llestos!

Es tan bó tebi com fred!
I es pot servir acompanyat amb el formatge cremós o amb huevas de salmó, o podeu fer-lo servir per acompanyar els vostres plats!

Bon appetit mes amis!!!

A la prochaine!

Tiramisú


Aquesta recepta es originaria del Llibre Tiramisù de Laura Zavan, la veritat, pensava que seria mes complicat fer un bon tiramisu i es cosa de nens!!!Ideal si teniu petits a casa...

Temps de preparació 20 min, i comptar amb unes 2 hores de nevera.


INGREDIENTS

250 g de mascarpone (formatge cremós italià, en venta a qualsevol super)
10 cl de nata liquida
2 ous
40g de sucre
150 g de galetes (a la recepta diu galetes "savoiardi", jo vaig utilitzar les maria que tenia x casa)
25 cl de café espresso (a falta de cafetera espresso vaig utilitzar cafe soluble)
10 cl de vi de marsala (com sempre, vaig canviarlo x rom. L'imaginació al poder!)
2 cullerades soperes de cacao en pols. (colacao, nesquick...)


PREPARACIO

Attenció: Mantenir tots els ingredients a la nevera avans i durant la preparació.
2n consell: Rentar els ous amb vinagre avans de començar per evitar la salmonel·losi, ja que es un plat que no te cocció.

Preparar el café i deixar refredar.

Battre els rovells d'ou amb el mascarpone i el sucre i reservar a la nevera.
Battre les clares a punt de neu i afegir directament a la barreja amb l'ajut d'una espatula per evitar que ens baixinles clares.

Muntar la nata liquida fins aconseguir que sigui escumosa y afegir.

Reguem les galetes amb el café i el vi/rom/cognac fins que quedin ben enpapades.Les posem en una safata fonda per cobrir el fons.

Llestos per emplatar: Posar una capa de crema, cobrir amb una capa de galetes i acabem amb una última capa de crema.Cobrim de film transparent i deixem reposar a la nevera durant 2 hores aprox.

Al moment de servir espolvorejar amb el cacao en pols amb l'ajut d'un colador.

I....Bon Appetit!!
Mmmmm....un tiramisú deliciós que va desapareixer en un tres i no res.

Aixo sí, pels que no siguin massa cafeteros reduir la quantitat de café, o si no us agrada l'alcohol omitir el pas i apa...és tan bo!


A bientot mes chers amis!

martes, 12 de febrero de 2008

PEIX A "L' ESCOCESA"

Una recepta recentment importada de les terres escoceses d'Edinburgh, que hem d'agrair al Uri i la Nuria que van passar per casa i ens van deixar aquest record...exquisit!!!


(he de reconeixer que la foto no fa justicia al amic peix que estava bonisssim!!Oleee Uri per la recepta!)

INGREDIENTS
  • Peix (depen del vostre gust, xo blanc de preferencia.)
  • Llimona
  • 2/3 grans d'All
  • Julivert (un bon grapat)
  • Oli
  • Sal i Pebre
  • 1 gotet de Vi blanc (o en cas de necessitat cervesa)
PREPARACIÓ

Pre-escalfar el forn.

Netejar el peix i posar en una safata d'enfornar.

Per preparar la salsa, pasem pel turmix els grans d'all, el julivert, un pessic de sal i pebre, 1 gotet de vi, un gotet d'oli d'oliva i el suc d'una llimona.Quan aconseguim una barreja homogenia probem i modifiquem al gust.

Quan trobem el punt a la salsa cobrim el peix amb aquesta i enfornem.
Regar de tant en tant el peix per tal que no s'assequi vigilant la cocció.

I llest per degustar...us asseguro que fa temps que no he provat res de tant bo i tan facil de fer!

Muak!!

PASTIS D'ESBERGINIA amb FORMATGE DE CABRA

Una recepta simple el reultat de la cual es super Chic!!

I como no...sanissssimaaaaaa...
Ah! I tot en menys de 20 minuts!! Yuhuuu....

Tinc una pila de receptes per penjar, que he tingut aixo una miqueta abandonat...us prometo posarm-hi en breu!

INGREDIENTS
  • 1 Esberginia
  • 1 Poma
  • 1 Formatge de cabra
  • Mel
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d'oliva
PREPARACIÓ

Tallar el cul de l'esberginia, rentar-la i tallarla a rodanxes gruixudes sense treure la pell.
Fer el mateix amb la poma, treureli el cor, pelarla i tallarla en grills i resrvar.

Posar una paella al foc amb oli suficient per fer les verdures, fer l'esberginia x tal que estigui daurada uniformement dels dos costats.
Sal Pebrar i reservar en un plat amb paper de cuina absorbent.

Fer la poma de la mateixa manera fins que estigui ben tova i regar amb la mel per finalitzar la cocció, aixi aconseguirem una poma caramelitzada.
Per montar el pastis tallarem el formatge de cabra en rodanxes i alternem una capa d'esberginia, una de formatge, una de poma i aixi successivament acabant amb una capa d'esberginia.

Si volem podem regar el pastis amb una vinagreta feta d'oli d'oliva, vinagre balsamic i mel.

Mmmmm.... bon appetit mes amis!!