miércoles, 13 de febrero de 2008

Tiramisú


Aquesta recepta es originaria del Llibre Tiramisù de Laura Zavan, la veritat, pensava que seria mes complicat fer un bon tiramisu i es cosa de nens!!!Ideal si teniu petits a casa...

Temps de preparació 20 min, i comptar amb unes 2 hores de nevera.


INGREDIENTS

250 g de mascarpone (formatge cremós italià, en venta a qualsevol super)
10 cl de nata liquida
2 ous
40g de sucre
150 g de galetes (a la recepta diu galetes "savoiardi", jo vaig utilitzar les maria que tenia x casa)
25 cl de café espresso (a falta de cafetera espresso vaig utilitzar cafe soluble)
10 cl de vi de marsala (com sempre, vaig canviarlo x rom. L'imaginació al poder!)
2 cullerades soperes de cacao en pols. (colacao, nesquick...)


PREPARACIO

Attenció: Mantenir tots els ingredients a la nevera avans i durant la preparació.
2n consell: Rentar els ous amb vinagre avans de començar per evitar la salmonel·losi, ja que es un plat que no te cocció.

Preparar el café i deixar refredar.

Battre els rovells d'ou amb el mascarpone i el sucre i reservar a la nevera.
Battre les clares a punt de neu i afegir directament a la barreja amb l'ajut d'una espatula per evitar que ens baixinles clares.

Muntar la nata liquida fins aconseguir que sigui escumosa y afegir.

Reguem les galetes amb el café i el vi/rom/cognac fins que quedin ben enpapades.Les posem en una safata fonda per cobrir el fons.

Llestos per emplatar: Posar una capa de crema, cobrir amb una capa de galetes i acabem amb una última capa de crema.Cobrim de film transparent i deixem reposar a la nevera durant 2 hores aprox.

Al moment de servir espolvorejar amb el cacao en pols amb l'ajut d'un colador.

I....Bon Appetit!!
Mmmmm....un tiramisú deliciós que va desapareixer en un tres i no res.

Aixo sí, pels que no siguin massa cafeteros reduir la quantitat de café, o si no us agrada l'alcohol omitir el pas i apa...és tan bo!


A bientot mes chers amis!

1 comentario:

Gemma dijo...

Ui! Quina pinta més bona... entre tu i lacuinavermella m'heu fet entrar ganes de fer tiramisú, que fa molt temps que no en faig i m'ENCANTA. El teu té una pinta deliciosa!