jueves, 5 de noviembre de 2009

Daurada a la Sal

Aprofito aquesta aburridíssima tarda de repos a casa (estic refredada, gracies canvi de temps!), per actualitzar el blog que tinc força abandonat...(l'autoescola, el gimnas, la feina...Excuses!).



Bé, el plat que us presento no pot ser mes facil de fer, nomes ens cal un forn, una daurada y sal, i alehop! Una delicia ideal per cualsevol moment, i que ens pot salvar un d'aquests sopars en familia/amics en els cuals no tenim inspiració...una bona amanida, i la daurada a la sal i quedareu genial! Comprovat! ;-)

Ingredients:

  • 1 Daurada per persona.(Demanem a la peixateria que ens l'obrin per la meitat i treguin el cap.)
  • Sal gruixuda.
  • Oli d'Oliva
  • Alls (Opcional)
  • Paper d'alumini.

Preparació:

Prescalfem el forn a uns 200-220graus, cobrim la safata del forn amb paper d'alumini, hi posem un rajolinet d'oli i hi coloquem a sobre les daurades obertes per la meitat boca abaix. Es a dir, que la pell del peix quedi a sobre.


Sobre de la pell posarem un grapat de sal gruixuda, i l'escamparem per tal que tota la daurada quedi coberta.
I cap al forn! Amb uns 15-20 minuts n'hi ha mes que suficient per tal que la carn quedi ben feta pero no aixuta.

Ara bé la part més interessant, la sal queda compacta i fa que la pell surti sola! Amb l'ajut d'una forquilla aixecarem una punta de la pell i estirant delicadament la podrem retirar tota i ens quedará un peix net i impecable!

Opcional: El gust de la daurada tota sola es bonissim pero per acabar de donarli un toc especial podem escalfar una mica d'oli en una paella i daurar-hi uns alls tallats a lamines, i fins i tot posarhi una mica de bitxo. Un cop saltejat i la daurada emplatada ho regarem amb un parell de cullerades d'aquest oli.

Mmmmmm.....Bon appetit mes amis!!

1 comentario:

Irina dijo...

¡Hola! ^^

Sé que ha passat molt temps des que vas escriure aquesta recepta, però he de donar-te les gràcies per tot.
La veritat es que ara m'he mudat a Madrid i no savia cuinar res, només les coses més bàsiques. Així que anava buscant receptes senzilles i variades, les de tota la vida, i aquí estic.

M'agrada molt el teu blog, gràcies a tu he pogut sobreviure! xD