domingo, 8 de septiembre de 2013

Gyoza - Farçells japonesos al vapor

Fans declarats de la cuina japonesa, a casa ens encanta probar cada un dels restaurants de cuina nipona que es creuen al nostre camí.

A la secció d'adreçes trobareu alguns dels nostres restaurants preferits de Barcelona, Paris o Londres, no son cars, sempre busquem producte de qualitat a preus anti-crisi.

El plat que no falta mai a les nostres comandes son les gyozes, un entrant japonés familia dels "dim sum" chinesos, farcellets de carn fets a la planxa i al vapor.

Ingredients pel farcit:
  • 1/3 de col
  • 300 gr de carn de porc picada
  • 2 dents d'all
  • Gingebre - la mateixa proporció que d'all
  • 1 cullerada de sake o vi blanc
  • 1 cullerada d'oli de sesam
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de pebre
  • Oli de girasol per fregir
Ratllar l'all i el gingebre, escaldar la col (posarla uns minuts en aigua bullint per tal que s'estovi un pél) i escorreu-la bé, picar la col ben petita, barreja amb la resta d'ingredients incloent la carn crua. Reservar.

Massa: Preparar amb antelació, ha de reposar una hora.
  • 200 gr de farina
  • 17 cl d'aigua
  • 1 cullerada d'oli de girasol
  • 1 polsim de sal
Fer bullir l'aigua amb la sal, apagar, afegir l'oli. En un bol posar la farina i afegir l'aigua calenta, remenar amb un estri de fusta (a poder ser els típics "palillos" de fusta) fins que s'absorbeixi tota l'aigua, amassar amb les mans fins que ens quedi una pilota, podem afegir farina si veiem que ens queda pastosa fins aconseguir la textura desitjada. Deixar reposar 1 hora.

Dividir en 4 parts la bola, estirar cada part fent un cilindre i dividir per fer rodanxes fines ben estirades de 8cm de diametre, espolvorejarles amb farina per tal que no s'enganxin.

Farçir la gyoza, doblegar per la meitat i tancar fent la forma d'una cresta de gall, que quedin ben tancades.

Posar la plancha amb una mica d'oli, només daurar per un costat, i cuant estiguin daurades afegir 200cl d'aigua y tapar durant 7 minuts per que acabin de ferse al vapor en el seu suc, no destapar fins que s'evapori tota l'aigua. Afegir un xorret d'oli de sesam.

Salsa per acompañar:
  • 3/4 parts de soja
  • 1/4 part de vinagre d'arrós
Servir calentes i menjar amb els estris adecuats, res de forquilla i ganivet!

Bon appetit mes amis!

No hay comentarios: