lunes, 7 de enero de 2008

Spaghetti al Salmó



Que bona i fácil de fer la pasta, eh!
Aix...quin invent dels italians!..o hauria de dir dels xinesos?

Donc bé, avui us proposo una recepta improvisada un dia de sequera que ha donat un magnific resultat.
Com sempre fácil, rápida i boníssimaaaaaa...


INGREDIENTS

125 g de Spaghetti per persona (Barilla nº5, son els meus preferits.)

1 pot/brick de crema de llet.

2 cebes

3 grans d'all

Salmó fumat (ja sigui en làmines o en dauets)

Pebre/Sal

Nou moscada

Herbes de provença

Mantega

Oli d'oliva

Formatge parmesà i/o emmental segons gust.



PREPARACIÓ

Abans de res posar l'aigua a bullir, quan trenca el bull posar un polsim de sal.Posar la pasta a bullir amb un pessic d'herbes de provença.

Un cop tinguem la pasta "al dente" colar l'aigua i afegir 2 culleradetes de mantega a la pasta per evitar que s'enganxi mentre esperem la salsa.

Mentrestant escalfar oli en una paella i fer-hi daurar el all i la ceba ben picats.
Quan la ceba estigui transparent, afegir-hi el salmó tallat a trossets.

Donar tres o cuatre voltes i afegir la crema de llet, sal pebrar, afegir nou moscada al gust i deixar fer uns 5 minuts remenant de tant en tant per que no s'enganxi.

Afegir la salsa a la pasta de mica en mica, afegir el formatge i barrejem tot bé abans d'emplatar.


I....bon appetit mes amis!!!


Consell de petit xef: Per saber si la pasta esta ben feta com diuen els italians, al dente, treure un espaghetti, llençarlo contre la paret (sí, sí, no es broma, es la tecnica italiana):

Si s'enganxa bé es que la pasta ja està a punt, sino és que encara li falta una mica.

viernes, 4 de enero de 2008

Menu de cap d'any


FELIÇ ANY NOU A TOTS/ES!
Et Meilleurs voeux!!!

Que us sembla la foto? M'estic iniciant al photo shop...jejeje
Aquest va ser el meu menú de cap d'any, celebrat el dia 1 ja que el 31 als hotels es treballa!!!

Entrades:
Gambes saltejades amb julivert i all.
Musclos al vapor regats amb llimona.

Plats principals:
Galtes de rap fregides.
Bogavante al forn amb mantega i pebre.

Postres:
Buchée de nöel au chocolate.
12 grans de raïm per les campanades en redifusió.

Tot Regat amb:
Vi blanc dolç "Les derniers raisins".
Champagne français.



Mmmmm.....Bon Appetit!
Que noooo....que aqui us poso les "receptes":
GAMBES
Saltejar les gambes en una paella on abans haurem saltejat uns alls, afegir un raig de cognac o altre alcohol de cuinar, i per ultim afegir el julivert.

MUSCLOS

Netejar els musclos amb aigua freda i llençar aquells que no es tanquen o son trencats.Treurels'hi les barbes.Posar en una olla amb dos dits d'aigua, una fulla de llaurer i un raig de vi blanc.

Posar al foc fort, al cap de uns 3 minutets veurem que els musclos s'obren, quan aixo passa ja podem apagar el foc i treure els musclos per servirlos ben regats amb llimona...mmmmm...deliciós!Vigilem bé que sino els musclos s'assequen!

RAP

Netejar els trossos de rap amb aigua,assecar una mica, salar i enfarinar. Fregir en oli ben calent i servir!mmm....

BOGAVANTE AL FORN

Tallar el bogavante per la meitat (descongelar previament si fos el cas), del cap cap a la cua.Disposar en una safata de forma que la carn sigui cap amunt, afegir sobre la carn unes nous de mantega i sal pebrar. I al forn! Vigilar bé la cocció,més val que quedi cru que sec


BUCHEE DE NOEL...al proxim capitol!
Espero que us hagi agradat!!

Bon any nooooooouuu i bona cuinaaaa....
Ah...i bon appetit mes amis!!