lunes, 7 de enero de 2008

Spaghetti al Salmó



Que bona i fácil de fer la pasta, eh!
Aix...quin invent dels italians!..o hauria de dir dels xinesos?

Donc bé, avui us proposo una recepta improvisada un dia de sequera que ha donat un magnific resultat.
Com sempre fácil, rápida i boníssimaaaaaa...


INGREDIENTS

125 g de Spaghetti per persona (Barilla nº5, son els meus preferits.)

1 pot/brick de crema de llet.

2 cebes

3 grans d'all

Salmó fumat (ja sigui en làmines o en dauets)

Pebre/Sal

Nou moscada

Herbes de provença

Mantega

Oli d'oliva

Formatge parmesà i/o emmental segons gust.



PREPARACIÓ

Abans de res posar l'aigua a bullir, quan trenca el bull posar un polsim de sal.Posar la pasta a bullir amb un pessic d'herbes de provença.

Un cop tinguem la pasta "al dente" colar l'aigua i afegir 2 culleradetes de mantega a la pasta per evitar que s'enganxi mentre esperem la salsa.

Mentrestant escalfar oli en una paella i fer-hi daurar el all i la ceba ben picats.
Quan la ceba estigui transparent, afegir-hi el salmó tallat a trossets.

Donar tres o cuatre voltes i afegir la crema de llet, sal pebrar, afegir nou moscada al gust i deixar fer uns 5 minuts remenant de tant en tant per que no s'enganxi.

Afegir la salsa a la pasta de mica en mica, afegir el formatge i barrejem tot bé abans d'emplatar.


I....bon appetit mes amis!!!


Consell de petit xef: Per saber si la pasta esta ben feta com diuen els italians, al dente, treure un espaghetti, llençarlo contre la paret (sí, sí, no es broma, es la tecnica italiana):

Si s'enganxa bé es que la pasta ja està a punt, sino és que encara li falta una mica.

4 comentarios:

Marta dijo...

Quina recepta més bona. T'he trobat de casualitat. Et llegiré mes espaiet.

Besets

Guille Almansa dijo...

Bon suar mon cousin!! He trobat aixó per interné i man dit que és teu.. aisi que mi prima favorita me enseñara a cocinar no¿? Haver que me atrevo ha acer!!

Un besito!!

Shitaki dijo...

Hola Alba! Te´ns un blog molt xulo i m'ha agradat descobrir-te, la recepta de le llenties te molt bona pinta i facils de fer.
Sobretot m`he fixat en els restaurants que descrius, molt bona idea . He estat dues vegades a Paris i crec que he anat als restaurants de turistes, pero si hi tornara probaria algun dels que has nomenat. Jo vaig estar a la Braserie Flo i al Bofinger dels que recorde.
Be , ja no m'enredo més.
Records de un altra Aries a Palma .

gemma dijo...

Mira que faig pasta moltíssimes vegades però mai l'he feta amb salmó!
Me l'apunto :-)