domingo, 27 de abril de 2008

RAMEN

Per celebrar la tornada a casa em vaig animar a fer un plat que he menjat tantes i tantes vegades al Sapporo de Paris, un restaurant japonés que fa les delicies de tothom qui hi passa amb uns plats de fideus japonesos increibles!!!
Tot i que existeixen diferents variants segons la salsa: miso, soja, sal... La recepta a continuació és amb base de salsa de soja.

Atenció amb el CHASU RAMEN....mmmm....in-creible!!

Ingredients

1 paquet de fideus xinos secs
Un tros de carn de porc (cansalada a poder ser)
Ceba tendre picada
Salsa de soja
Sake (a falta de sake jo vaig utilitzar ginebra, o un alchol blanc que tingueu a mà)
Brots de bambú
Komatsuna (verdura japonesa semblant als espinacs)
Ou dur

Per fer el caldo

Aigua/ Caldo de pollastre
Osos de pollastre
All
Jingebre (jo vaig fer servir jingebre en pols, en venta a cualsevol supermercat)
Ceba tendre
pastanagaCeba
Alga Konbu



PREPARACIÓ

FEM EL CALDO:
Al caldo/Aigua hi afegim osos o algun troset d pollastre que tinguem, uns grans d'all, un trosset de jingebre (jo vaig utilitzar en pols), ceba tendre, unes cuantes pastanagues, alga kombu (en venta als supers asiatics, jo no en vaig trobar i va sortir igualment bó) i si voleu podeu afegir altres verdures.

Jo vaig utilitzar el caldo preparat de Gallina Blanca de pollastre, aixi no necessito tantes hores de preparació per fer el brou.Si no,sempre podeu preparar el caldo vosaltres fent-lo bullir durant 4 hores.
El meu trukillo,a més del caldo preparat, utilitzar una olla a pressió, aixi en 45' vaig tenir un super caldo.mmmmm.....

EL PORC
Els ramen es poden preparar amb diferents tipus d'ingredients, per nosaltres el millor es el Chasu Ramen, es a dir, Ramen de Porc. Pero si no us agrada el porc podeu fer bullir un pit de pollastre dins del caldo vigilant que no quedi sec i treure'l fins al moment de servir, quan el tallarem en làmines.

El porc, comprem un taco de cansalada viada a la carnisseria, i si teniu temps, el poseu a marinar amb salsa de soja y sake (o un altre alcohol blanc).

El podem coure amb antelació per no tenir tanta feina al moment de fer el Ramen.
Fem coure el porc amb el liquid on l'hem macerat afegint aigua i una mica de glutamat monosódic o en el seu defecte Maizena (petita astucia NatayXocolata).
La reducció d'aquest líquid será la base a afegir al caldo per fer la sopa.Aixi que posem aquest líquid en el bol on servirem el plat amb Ciboulette/Cebollino ben picat(aix...amb aquest temps a la françe he perdut el meu vocabulari).

ELS FIDEUS
No hi ha cosa més senzilla, seguim les instruccions del paquet de fideus!Xo si aquest es en xinés o japones no us preocupeu.Normalment están empaquetats en racions individuals.
Fem bullir aigua en una caçola a part...Sí, ja ho sé, la cuina asiatica es el que té, enguarres mil coses per fer un sol plat! Quan l'aigua bull afegim els fideus i tapem sense baixar el foc, els treiem al cap de 1 minut aprox.!

PREPARACIÓ DEL BOL
Afegim una mica de brou/caldo al bol on previament hem posat la salsa y barrejem bé.
Un cop els fideus cuits els escorrem i els posem al bol.
Tallem el porc en talls ben fins i ho posem sobre els fideus.
Afegim brots de bambú, brots de soja naturals (mai en conserva, son avinagrats!), Komatsuna bullida y escorreguda (o si feu com jo, feu servir espinacs pasats per aigua lleugerament.) y un ou dur tallat en dos.
Per rematar la feina afegim una mica mes de caldo i....voilà!!

mmmmmmm....Bonisssim!!
BON PROFIT!!!
Aligator!!!